h1

Farhågor och förväntningar – eftertanke

15 augusti, 2010

Alla Fjällräven Classic vandrare har åkt hem, kåtorna är nertagna och STFs marknadsplats är också borta. Inget påminner om att det varit ett stort event här i Abisko för bara några dagar sedan. Fjällräven Classic veckan bjöd på toppen väder med bara någon liten lätt regnskur och mest solsken. Många vandrare hade förväntat sig mer regn och mulet så många blev glatt överraskade över att solen sken mest hela tiden. Idag har vädret här i Abisko varierat mellan sol, regn, sol, snö och sol och hösten börjar närma sig, det känns i luften.
När jag och mina kollegor startade vandringen för drygt en vecka sedan hade vi givetvis både farhågor och förväntningar på Fjällräven Classic. Skavsår fick vi och även ömma fötter men det hade vi räknat med. Den frystorkade gröten var OK även om det inte är en delikatess. Vi mötte många härliga människor som gärna berättade om sin upplevelse av fjällen. Inget gräl eller småtjafs i gänget. Vandringen var ett äventyr och vi har haft det superskoj. Kanske gör vi om det, vem vet. Vad vi vet är att även dom i vårat gäng som inte fjällvandrat tidigare har blivit bitna så alla kommer garanterat att fjällvandra igen. 
Att fjällvandra behöver inte innebära 4 mils vandring om dagen med 25 kilos packning på ryggen. Det går utmärkt att bo på en fjällstation och göra dagsturer. Det blir en riktigt bra kombo av bekvämlighet och äventyr. Eller så sätter du upp till tält på en härlig plats och gör dagsturer därifrån. Då har du ditt alldeles egna ”basecamp” och kan göra sköna turer därifrån. Oavsett hur du väljer att upptäcka fjällen så kan det inte bli fel för fjällvandring är alltid rätt. Och miljövänligt, hälsosamt och häftigt.  Och det ligger i tiden och är absolut rätt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: