h1

Dagens nyhet från Alesjaure

9 augusti, 2010

Här kommer en färsk inrapportering från team STF. 

Vi lämnade Sälka i strålande solsken, med lite skavsår men gott humör. Det är rätt lugnt på leden fastän det är 2000 vandrare ute på Kungsleden. Ingen kö direkt….. Igår passerade vi även Singi, där det serverades världens godaste morotskaka och ville man ha riktig mat kunde man få tunnbrödsrulle med renstek. Mums. Vi träffar massor med trevliga människor längst leden, vissa går snabbt för att få guldmedaljen andra tar det lugnt.

Team Gnesta säger ”vi tar det lugnt vi vill inte bara se vaderna på våra kompisar”.      

Inatt sov vi vid bron 4 km innan Alesjaure. Vi hittade en jätte fin tältplats, var helt ensamma när vi slog upp tälten halvsju. Vid läggdags hade dock ett 10 tal tält slagits upp. Vi kan verkligen säga att STF guidar till nästa smultronställe:) Den varma soliga dagen har till och med tillåtit ett svalkande dopp. 

Idag började dagen med tjocka och dimma men det spricker snart upp. Det är många Tyskar som går, de förväntade sig regn och även att det skulle vara enklare att gå. Vårt mål är att komma till Abisko imorgon, tisdag före kl 16:30 för då firar vi Fjällräven 50 år med smaskigt goda tårtor. Vi längtar efter att byta ut den frystorkade maten mot god restauranglagad mat.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: