h1

Förberedelser inför Fjällräven Classic

5 augusti, 2010

Nu närmar sig vandringen. Imorgon bär det av mot fjällen.  Såhär dagen innan start så börjar jag tänka på hur jag och mina kollegor förberett oss. Vi har fått många råd och tips. Både på Fjällräven classics hemsida och via våra vänner.  Det handlar både om råd gällande kondition och styrka men också gällande mat, kläder och utrustning.
Igår fick jag ett sms från Pernilla, en av tjejerna som ska med: Hur ska du göra med skaftet på tandborsten, sågar du av det eller låter du det vara kvar? Det var sagt med glimten i ögat för hon vill visa på det absorda i att jaga gram. Det är inte på skaftet det hänger utan på alla bra-att-ha grejor som lätt följer med i packningen.  Det är viktigt att ha med sig alla nödvändiga prylar för fjället kan bjuda på både sol och värme och ruskpricksväder men jag tror att vi låter de onödiga grejerna vara hemma.
Vi har försökt dra ner på vikten utan att tulla på säkerheten. Vi kommer att knö oss i ett 5-manna tält istället för att ha lyxen av två tält. Vi har torkat lite mat för att komplettera upp vår frystorkade mat. Vi har inte tagit med oss sköna tröjan och gosiga byxan utan nöjer oss med det allra nödvändigaste av kläder, givetvis med ombyte. Vi delar kök och termosar och har inte matkåsa med oss då vi äter direkt ur matpåsen. Och vi har varsin hel tandborste med oss.

Från imorgon är det vår kollega Ebba som kommer att blogga.  Hon och några andra STFare kommer att stå i vårt tält på innergården på STF Abisko Turiststation.  Ho kommer att blogga om vad som händer där på plats men hon kommer också att berätta om vår vandring på fjället.
Hälsningar. Sussi Hoffmann

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: