h1

Mina tankar inför Fjällräven Classic 2010

3 augusti, 2010

Det är 6e året som Fjällräven Classic ordnar och de senaste 4 åren har STF haft en marknadsplats på innergården vid Abisko Turistation. Jag har varit på plats varje år och marknadsfört STF. Vi har bjudit alla glada och trötta vandrare på skönt fotbad. Och givetvis berättat mer om varför de ska vara medlemmar i STF (får prisbelönt tidning hem i brevlådan 5 gånger per år, får en fin årsbok, Upptäckarbrev, erbjudanden, andra medlemsförmåner samt givetvis rabatt på boende på våra vandrarhem, hotell, fjälstationer och fjällstugor).

Men i år ska jag vandra Fjällräven Classic! Tillsammans med fyra kollegor på STFs huvudkontor ska jag vandra 110 km från Nikkaluokta till Abisko. Från söder till norr. Och vi har 2000 andra glada vandrare med oss för Fjällräven Classic drar mycket folk. Många av dem har aldrig varit i fjällen tidigare och många har aldrig vandrat. Det tycker jag är häftigt. Vad är det som gör att en människa väljer att göra något som han/hon aldrig gjort? Vad är det som lockar? Är det utmaningen? Eller chansen att få träffa 2000 andra likasinnade?

På fredag startar vi och på tisdag ska vi vara i mål. 110 km på 4 dygn. Det låter helt vansinnigt men sanningen är att majoriteten av alla som vandrar Fjällräven Classic går i mål på 3-4 dygn. Vi människor är tävlingsmänniskor och även om Classikern inte vill vara en tävling så har det blivit så. Så vi STF-guider kommer att göra som majoriteten. Vi kommer att blogga om vår vandring så häng med för nästa år så kanske du själv vandrar Fjällräven Classic.  Sommarhälsningar. Sussi Hoffmann

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: