h1

14 trender om framtidens turism

4 juni, 2010

Just nu sitter STFs generalsekreterare Yvonne Arentoft fast på ett stillastående tåg på väg till Skövde, dit hon är på väg för att berätta om 14 viktiga trender i framtidens turism i Sverige. Det blir spännande att se om tåget kommer fram i tid, men alldeles oavsett om det blir något föredrag idag går det att läsa om trenderna i dagens nummer av DI Weekend, Dagens Industris helgbilaga.

Här kommer ett litet smakprov: Vildmarkstrenden är ett uttryck för människors längtan till något äkta, vilt och naturligt. Samtidigt vill man uppleva det vilda med en liten guldkant. Kanske ägnar man dagen på en fjälltopp, en skärgårdsklippa i havsbandet eller ute på rovdjursspårning i storskogen, för att sedan avsluta dagen med en läcker middag, gott vin och en bäddad säng.

En annan viktig trend handlar om människors ökande intresse för sin historia och sitt ursprung. Nedlagda industrier och bruksorter är potentiella besöksmål och människor återvänder till sådana landsändar som deras föräldrar och morföräldrar en gång lämnade för att hitta sina rötter.

Fler turismtrender finns att utforska och på måndag finns de att hitta på STFs hemsida.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: